Följ Sparbanksgruppen i Finland

Ville Raunio ny verkställande direktör för Sb-Livförsäkring

Pressmeddelande   •   Maj 11, 2015 13:08 CEST

Ekon.mag. eMBA Ville Raunio (f. 1971) har utnämnts till verkställande direktör för Sb-Livförsäkring. Han tillträder den nya tjänsten den 3 augusti 2015.

Raunio är för tillfället direktör med ansvar för försäkringsaffärsverksamheten vid Suomen Terveystalo Oy. Tidigare har han varit verkställande direktör för FM-ligalaget Ilves Tammerfors samt verkställande direktör för Genworth Financial Finland och Baltikum. Raunio som har lång erfarenhet av skadeförsäkring och pensionsförsäkring har dessutom arbetat med ledande uppgifter inom försäljning och marknadsföring i Ömsesidiga försäkringsbolaget Turva samt Pensions-Fennia.

- Jag medför min egen syn, erfarenhet och kunskap bland annat till utvecklingen av affärsverksamheten, ledningen av marknadsföringen och försäljningen, utvecklingen av de elektroniska tjänsterna samt ledningen av kundrelationer. Sb-Livförsäkring är ett bolag som står på stadig grund och har stor potential som en del av Sparbanksgruppen. Min motivation är hög och jag väntar med iver på mitt kommande uppdrag, säger Raunio. 

Sb-Livförsäkrings nuvarande verkställande direktör Timo Hiltunen sköter uppgiften till den 31 maj 2015. Efter det är medlemmen i livbolagets ledningsgrupp Arto Nätkynmäki tf. verkställande direktör.

Sb-Livförsäkring är ett livförsäkringsbolag som ägs av Sparbankerna. Bolaget erbjuder sina kunder produkter för försäkringssparande. Utbudet innehåller bland annat spar- och pensionsförsäkringar, låneskydd, kapitaliseringsavtal och kapitalförvaltningsförsäkringar. Sb-Livförsäkring är med i finländarnas vardag via Sparbankernas landsomfattande servicenätverk.

Sparbanken är Finlands äldsta bankgrupp och har 470 000 finländska hushåll, små och medelstora företag eller lantbruk som kunder. För sina kunder tillhandahåller Sparbanksgruppen utöver heltäckande retail bankingtjänster även tjänster för bostadsbyte och försäkring. Till Sparbanksgruppen hör utöver 25 Sparbanker dessutom Sparbanksförbundet anl, Sb-Livförsäkrings, Sp-Fondbolag, Sparbankernas Centralbank och fastighetsförmedlingskedjan Sb-Hem. Sparbanksgruppen har ca 1155 anställda på olika håll i Finland. www.sparbanken.fi

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.