Följ Sparbanksgruppen i Finland

Sparbanksgruppen donerar över 785 000 euro – betoningen ligger på att stöda unga

Pressmeddelande   •   Okt 23, 2018 08:00 CEST

År 2018 har Sparbankerna sammanlagt redan donerat över 785 000 euro till olika välgörenhetsobjekt inom ramen för sin kampanj Goda gärningar. I år ligger tonvikten på att stöda barn och unga. Till exempel donerade Sparbankerna sammanlagt 31 000 euro till den riksomfattande välfärdsorganisationen WAU r.f.

Över 500 donationsobjekt landet runt

Sparbankens årliga kampanj Goda gärningar koncentrerar sig på att stöda lokala objekt runt om i Finland. Donationsobjekten uppgår hittills till 533 och i dem betonas barn och unga, till exempel idrottsföreningar, andra former av fritidsverksamhet samt hjälp till frivilligarbetare. Med donationer stöddes också bl.a. äldre människor, närståendevårdare och djur. ”I enlighet med våra värderingar delar vi ut av våra vinstmedel för att främja det lokala samhällets välstånd”, summerar Sparbanksgruppens tf. marknadsförings- och kommunikationschef Anne Perälä.

Den geografiskt största potten till WAU r.f.

Varje bank bestämmer själv till vad de vill donera, men den finns också gemensamma donationsobjekt. Till exempel WAU r.f. som främjar barns och ungas hälsa och sociala välfärd fick donationer av sex lokala Sparbanker, sammanlagt 31 000 euro.

”Med hjälp av Sparbankens donation kan vi ordna över 30 motionsinriktade WAU!-klubbar, dvs. ge ca 500 barn en avgiftsfri hobby för hela läsåret runt om i Finland,. Donationen spelar samtidigt en betydande roll när det gäller att spräcka gränsen på en miljon timmar av rörelse som är vårt mål under vårt 10-årsjubileumsår”, gläder sig WAU:s teamledare Juho Tukia.

Ansvarighet är gärningar

Man talar mycket om företagens ansvarighet men vad betyder det i praktiken? ”Hos oss i Sparbanken betyder ansvarighet framför allt gärningar för det finländska ekonomiska välståndet. Med donationer och vår kampanj Goda gärningar hjälper vi dem som gör gott att klara ekonomiskt och på det sättet främjar vi det finländska samhällets välstånd”, berättar Perälä.


Goda gärningar är Sparbanksgruppens årliga rådgivande folkomröstning där vi söker förslag till lokala välgörenhetsobjekt. I omröstningen har var och en möjlighet att föreslå lokala donationsobjekt. År 2018 fick vi totalt 770 förslag. Läs mera om Sparbankens ansvarighet: https://www.saastopankki.fi/sv-se/sparbanksgruppen/ansvar

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.