Följ Sparbanksgruppen i Finland

Sparbankernas stiftelser beviljade 85 000 euro i stipendier

Pressmeddelande   •   Feb 22, 2012 09:36 CET

Sparbankernas Forskningsstiftelse och Kluuvin Säätiö har beviljat 85 000 euro i stipendier till forskare och forskningsprojekt. Dessutom beviljades 16 000 euro i belöningar för utmärkta pro gradu-avhandlingar. År 2011 fick 19 forskare och 1 forskningsgrupp forskningstipendium. Sammanlagt fick alltså 20 mottagare i fem universitet ett stipendium. Pro gradu-belöningar fick 11 personer.

– Forskningen kring finansmarknaden och värdepappersmarknaden spelar fortfarande huvudrollen. Intresset för att forska i sambandet mellan sparande och ekonomisk tillväxt var glädjande, likaså undersökningar som gällde utvecklingen av bankbranschen och framtidens tjänster och affärsmodeller. Däremot finns det fortfarande harmligt lite forskning kring kreditgivning, bedömer Eeva Karisto som är ombud för Sparbankernas Forskningsstiftelse.

Sparbankernas stiftelser stöder forskning kring penningmarknaden, boende, sparande och placerande. Dessutom driver Sparbankernas Forskningsstiftelse Sparbanksmuseet som finns i Tavastehus i anslutning till stadsmuseet.

Ytterligare information:
Eeva Karisto
Ombud för Sparbankernas Forskningsstiftelse
tfn 050 464 8076
eeva.karisto@saastopankki.fi

Bilaga: Stipendiemottagarna 2011

Till Sparbanksgruppen hör 33 Sparbanker och centralorganisationen Sparbanksförbundet. Egna kontor finns det ca 210 och via samarbete har kunderna tillgång till över 400 kontor, 200 service- och betalautomater och alla kontantautomater i Finland. Sparbankernas syfte är att främja sparande och kundernas ekonomiska välstånd. Grundprinciperna för vår service är att vi är nära kunden och lokala. Målet är en kontinuerlig, lönsam tillväxt och att kapitaltäckningen hålls på en säker nivå. År 2011 var rörelsevinsten 65,4 miljoner euro, kapitaltäckningen 22,1 % och kundantalet 587 000. www.sparbanken.fi

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.