Följ Sparbanksgruppen i Finland

​Sparbankens enkät Vi Hjälper Finland Tillsammans berättar: Finländarnas vilja att hjälpa de äldre har ökat

Pressmeddelande   •   Apr 09, 2015 10:55 CEST

Sparbanken frågade i början av året finländarna vem som på deras hemort behöver mest ekonomiskt stöd. Vi fick sammanlagt 5 500 svar och mest understöd fick barns och ungas välmående. Att hjälpa de äldre är ändå klart på väg uppåt och för exempel i Tammerfors, Jyväskylä och Helsingfors gick de äldre rentav om barn och unga. Att stöda det lokala välståndet är en del av Sparbankernas kontinuerliga företags ansvarsarbete. 

Stöd till det lokala välståndet har varit en del av Sparbankernas verksamhet ända sedan den första Sparbanken grundades i Finland år 1822. För Sparbankerna är det viktigt att Finlands städer, byar och förorter är livskraftiga och utvecklas. I stället för stora engångsdonationer stöder Sparbankerna hellre flera goda, lokala projekt.

- Omröstningen genomfördes nu för tredje gången på det här sättet. Nationellt mest understöd (49 %) fick detta år liksom tidigare år hjälp till barn och unga, men finländarna ansåg i år att hjälp till de äldre (34 %) är klart viktigare än tidigare. I Helsingfors, Tammerfors och Jyväskylä intog första gång hjälpen till de äldre rentav första platsen, berättar Sparbankens marknadsförings- och kommunikationsdirektör Katja Änkilä.

Det gick att delta i omröstningen på Facebook, per sms eller på Sparbankens kontor och de som svarade fick antingen rösta på en målgrupp eller föreslå ett enskilt stödobjekt. 

Av sina vinstmedel delade Sparbankerna år 2014 ut över 400 000 euro till över 130 lokala stödobjekt som varierade mellan ungdomsidrott och mödrahem till vänverksamhet för de äldre. Sparbanksgruppens 25 Sparbanker fattar besluten om 2015 års stödobjekt individuellt under våren och sommaren.

- I dag vill vi att ansvaret ska synas i allt som Sparbanken gör. Det ska synas i hur Sparbanken förhåller sig till sina kunder, anställda, partner, sitt verksamhetsområde, myndigheterna, sin omgivning och andra intressegrupper, säger Sparbanksförbundets verkställande direktör Pasi Kämäri.

Ytterligare information:

Marknadsförings- och kommunikationsdirektör Katja Änkilä, 050 5444450, katja.ankila@saastopankki.fi

Verkställande direktör Pasi Kämäri, 0500 688222, pasi.kamari@saastopankki.fi

Sparbanken är Finlands äldsta bankgrupp och har 470 000 finländska hushåll, små och medelstora företag eller lantbruk som kunder. För sina kunder tillhandahåller Sparbanksgruppen utöver heltäckande retail bankingtjänster även tjänster för bostadsbyte och försäkring. 

Till Sparbanksgruppen hör utöver 25 Sparbanker dessutom Sparbanksförbundet anl, Sb-Livförsäkrings, Sp-Fondbolag, Sparbankernas Centralbank och fastighetsförmedlingskedjan Sb-Hem. Sparbanksgruppen har ca 1155 anställda på olika håll i Finland. www.sparbanken.fi

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.