Följ Sparbanksgruppen i Finland

Sociala medier till hjälp - Sparbankerna förverkligar människors önskningar

Pressmeddelande   •   Okt 28, 2013 08:30 CET

Sparbankerna ger folk äkta inflytande på de sociala medierna. Vem som helst kan påverka ansvarsfullt i de sociala medierna och rösta hur Sparbankerna ska använda sina vinstmedel.

Sparbanksgruppen firar igen Sparsamhetsvecka och öppnar måndagen den 28 oktober en sida på Facebook där folk kan rösta om vart stödet den här gången ska gå: ska regionens Sparbank stöda barn och unga, åldringar eller utvecklingen av boendemiljön. Se också vad vi åstadkom med stödet ifjol och titta på videon.

Bankerna önskar också konkreta förslag till stödobjekt. Bland alla som deltar lottar vi ut ett penningpris på 1 000 euro.

”I de sociala medierna är det lätt att samla gillanden men vi vill påverka på riktigt och ge folk en möjlighet att delta och påverka välfärden i sitt eget lokalsamhälle. Vår verksamhet vilar på sparbankstanken d.v.s. viljan att främja såväl individens som samhällets välstånd. Ansvarsfullhet och sparsamhet är en del av Sparbankernas lagstadgade uppgift”, säger Sparbanksförbundets verkställande direktör Pasi Kämäri.

Sparbankerna ger årligen en del av sina vinstmedel till det lokala samhället. De summor som doneras till ett objekt är inte så stora men de ger konkret glädje till många. Till exempel kunde Mannerheims Barnskyddsförenings lokalförening i Borgå med Myrskylän Säästöpankkis donation fortsätta sin familjecaféverksamhet.

”Bankerna väljer vem de ska donera till utgående från de förslag de får. Vi ger folk en genuin möjlighet att påverka den egna regionens välfärd. Vare sig det är fråga om att bygga en skatepark, starta verkstäder för unga eller bidra till rekreationsverksamheten för åldringar så känns också små gärningar stora när de verkligen händer”, konstaterat verkställande direktör Kämäri.

I fjol delade Sparbankerna ut nästan en halv miljon euro till olika projekt att förbättra barns, ungas och åldringars välfärd. Det var också första gången folk konkret kunde påverka vad som stöds.

Omröstningen 2013 har börjat. Den 28 oktober–8 december 2013 kan man delta i den:
• på Facebook på adressen säästöpankki.fi/facebook.
• med textmeddelandet STÖD ORT 1, 2 eller 3 och skicka det till nummer 18232.
Exempel: STÖD ESBO 3 (1 = åldringar, 2 = barn och ungdomar, 3 = boendemiljön). Textmeddelandet är avgiftsfritt.

Resultaten offentliggörs i december.

Ytterligare information på Sparbanksförbundet lämnas av:

Verkställande direktör Pasi Kämäri, tfn 0500 688 222,
pasi.kamari@saastopankki.fi

Marknadsföringsdirektör Heli Mehtätalo-Takala, tfn 050 402 6781,
heli.mehtatalo-takala@saastopankki.fi.

Till Sparbanksgruppen hör 31 Sparbanker och centralorganisationen Sparbanksförbundet. Egna kontor finns det 200 och via samarbete har kunderna tillgång till nästan 400 kontor, 200 service- och betalautomater och alla kontantautomater i Finland. Sparbankernas syfte är att främja sparande och kundernas ekonomiska välstånd. Grundprinciperna för vår service är att vi är nära kunden och lokala. Målet är en kontinuerlig, lönsam tillväxt och att kapitaltäckningen hålls på en säker nivå. År 2012 var rörelsevinsten 67,1 miljoner euro, kapitaltäckningen 22,1 % och kundantalet 588 500. www.sparbanken.fi


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.