Följ Sparbanksgruppen i Finland

​Ny Sparbankscentral uppstår som en del av förnyelsen av Sparbanksgruppen

Pressmeddelande   •   Mar 21, 2016 14:35 CET

Sparbanksgruppen fortsätter målmedvetet på sin väg att bygga upp sin konkurrenskraft och förstärka sina verksamhetsförutsättningar. I tur står nu bildandet av Sparbankscentralen.

Sparbanksförbundets styrelse och styrelserna för Sparbankernas gemensamma bolag har beslutat att Sparbanksförbundet som är centralinstitut för Sparbanksgruppen och Sp-Fondbolag, Sb-Livförsäkring, Sparbankernas Centralbank och Sb-Hem som är centraliserade kompetensbolag bildar Sparbankscentralen från och med den 1 maj 2016.

– Sparbanksgruppen fortsätter att målmedvetet bygga upp sin konkurrenskraft och förstärka sina verksamhetsförutsättningar. Följande steg är nu att koncentrera och omorganisera funktionerna i de gemensamma bolag som stöder Sparbankerna, säger Sparbanksförbundets verkställande direktör Pasi Kämäri.

Sparbankscentralens nya organisation börjar gälla den 1 maj 2016. Verkställande direktör för Sparbankscentralen är Sparbanksförbundets verkställande direktör Pasi Kämäri och hans ställföreträdare är affärsverksamhetsdirektör Harri Mattinen.

– Sparbankscentralen är Sparbanksgruppens framåtblickande öppning för att bygga ett högklassigt kompetenscenter inom retail banking för att främja och förstärka gruppens konkurrenskraft, säger Kämäri.

Sparbankscentralens ledningsgrupp består av följande personer med deras centrala ansvarsområden:

-affärsverksamhetsdirektör Harri Mattinen, kundaffärsverksamhet och försäljningsstöd

-digital direktör Kai Koskela, kundupplevelsen och säljfrämjande

-verkställande direktör Kirsi Autiosalo, Sparbanksgruppens kapitalanskaffning och balanshantering

-riskhanteringsdirektör Tiia Niemi, riskkontroll och compliance

-ekonomidirektör Mirja-Liisa Berglund, ekonomiförvaltning

-dataadministrationsdirektör Kaija Jokiharju, ICT och dataadministration

-personaldirektör Anita Aalto, personaltjänster

Samtidigt utnämnde styrelsen för Sparbankernas Centralbank Finland Abp Kirsi Autiosalo till ny verkställande direktör för Sparbankernas Centralbank Finland Abp från 1.5.2016.

Sparbankscentralen flyttar år 2017 till nya lokaler i Vallgård i Helsingfors
Som en del av byggandet av Sparbankscentralen flyttar över 130 experter inom finansbranschen till gemensamma lokaler. Sparbanksförbundet har undertecknat ett långvarigt hyresavtal med Onvest Oy för lokaler på Industrigatan 33.

- Våra blivande lokaler finns på Finlands nya finansgata i Vallgård, vilket också förstärker Sparbanksgruppens ställning på den finländska finansmarknaden. Vårt mål är att inleda verksamheten på Industrigatan 33 i mitten av år 2017, berättar Kämäri.

- Vi är mycket nöjda med Sparbanksförbundets beslut att placera sina centraliserade funktioner i lokalerna på Industrigatan 33 som nu kommer att renoveras. Det hyresavtal som undertecknats med Sparbanksförbundet är ett bevis på attraktionskraften i området som utvecklas kraftigt. Böle och Fiskehamnen som byggs ut framhäver det centrala läge som kontorskvarteren på Industrigatan har. I och med att Sparbanksförbundet undertecknat hyresavtalet kan vi starta den grundliga ombyggnaden av objektet, som ursprungligen byggdes som huvudkontor år 1991, till aktivitetsbaserade kontor i enlighet med dagens behov, berättar Onvest Oy:s verkställande direktör Timo Alamiekkaoja.

Ytterligare information lämnas av:
Sparbanksförbundet anl
Pasi Kämäri
pasi.kamari@saastopankki.fi
+358-500-688 222

Sparbanken är Finlands äldsta bankgrupp och har 470 000 finländska hushåll, små och medelstora företag eller lantbruk som kunder. För sina kunder tillhandahåller Sparbanksgruppen utöver heltäckande retail bankingtjänster även tjänster för bostadsbyte och försäkring. Till Sparbanksgruppen hör utöver 23 Sparbanker dessutom Sparbanksförbundet anl, Sb-Livförsäkrings, Sp-Fondbolag, Sparbankernas Centralbank Abp och fastighetsförmedlingskedjan Sb-Hem. Sparbanksgruppen har ca 1200 anställda på olika håll i Finland. www.sparbanken.fi

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.