Följ Sparbanksgruppen i Finland

Karri Alameri ny direktör för kapitalförvaltning i Sparbanksgruppen

Pressmeddelande   •   Mar 12, 2019 09:00 CET

Ekonom, CEFA Karri Alameri (55) har utsetts till direktör för kapitalförvaltningen och till medlem i Sparbankscentralens ledningsgrupp från 9.4.2019. Alameri är också verkställande direktör för Sb-Livförsäkring. Han rapporterar till Sparbanksgruppens verkställande direktör Tomi Närhinen.

Före övergången till Sparbanksgruppen har Karri Alameri varit medlem i OP:s direktion och direktör för kapitalförvaltningen, verkställande direktör för Pohjola Kapitalförvaltning Ab, vice verkställande direktör för Danske Capital och vice verkställande direktör för Mandatum Kapitalförvaltning Ab.

”Karri Alameris kunnande och vision stöder fint Sparbanksgruppens strategi. Vi vill främja våra kunders ekonomiska välstånd. Kapitalförvaltningstjänsterna har en betydande roll i genomförandet av strategin”, säger Sparbanksgruppens verkställande direktör Tomi Närhinen.

”Ansvarighet, lokal anknytning, hög kundnöjdhet och god placeringsframgång kombinerat med en kunnig personal skapar en gedigen grund för en ökning av affärsverksamheten. Jag ser ivrigt fram emot att träffa mina nya kolleger och kunderna”, säger Karri Alameri

Sparbanksgruppen främjar individens och samhällets ekonomiska välstånd. Vi vill att man känner oss för vårt mod, vår expertis och passion att göra ett utmärkt kundarbete. Sparbanksgruppen består av 23 lokala Sparbanker samt Sparbankscentralen som finns i Vallgård i Helsingfors. Utöver omfattande banktjänster erbjuder vi våra kunder tjänster för placering, bostadsbyte och försäkring.

Sparbanksgruppen har ca 1400 anställda på olika håll i Finland. www.sparbanken.fi

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.