Följ Sparbanksgruppen i Finland

​Kai Koskela leder digitaliseringen i Sparbanksgruppen

Pressmeddelande   •   Nov 18, 2015 05:10 CET

Kai Koskela har utnämnts till Sparbanksgruppens CDO (Chief digital officer) fr.o.m. 12.10.2015. Uppgiften är ny i banken.

Koskelas huvuduppgift i sin nya roll är att sätta fart på digitaliseringen av Sparbanksgruppens affärsverksamhet. En av de viktigaste uppgifterna är att utveckla den digitala Sparbanksupplevelsen.

- Upplevelsen uppstår inte bara av digitala tjänster utan av hela Sparbanksgruppens verksamhetskoncept. Vi måste förstå kundernas förändrade behov och kunna svara mot nya förväntningar – det må sedan vara fråga om servicetider, personlig betjäning eller hur snabba vi är, säger Koskela.

Koskela har tidigare jobbat bland annat på Satama Interactive och i OP Gruppen. Under de senaste 15 åren har han bland annat varit med om att utveckla digitala tjänster och digital affärsverksamhet, digitalisera processer och anpassa rutiner eller processer så att de passar den digitala världen. I alla sina uppgifter har han jobbat med digitalisering i skärningspunkterna mellan affärsverksamhet, kundupplevelse och teknologi.

Läs mera:
Sparbanksgruppens nya digitala ledare: ”Det ska vara mycket lättare än nu att sköta bankärenden” och tio teser för den digitala världen

Ytterligare information
kai.koskela@saastopankki.fi
teemu.salmi@saastopankki.fi

Sparbanken är Finlands äldsta bankgrupp och har 470 000 finländska hushåll, små och medelstora företag eller lantbruk som kunder. För sina kunder tillhandahåller Sparbanksgruppen utöver heltäckande retail bankingtjänster även tjänster för bostadsbyte och försäkring. Till Sparbanksgruppen hör utöver 23 Sparbanker dessutom Sparbanksförbundet anl, Sb-Livförsäkrings, Sp-Fondbolag, Sparbankernas Centralbank Abp och fastighetsförmedlingskedjan Sb-Hem. Sparbanksgruppen har ca 1150 anställda på olika håll i Finland. www.sparbanken.fi

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.