Följ Sparbanksgruppen i Finland

EPSI Rating-resultaten har publicerats: Sparbankens kundnöjdhet fortfarande bland de bästa

Pressmeddelande   •   Okt 01, 2018 08:00 CEST

Sparbanken klarade sig igen ypperligt i EPSI Ratings årliga kundundersökning gällande bank- och finansbranschen. I undersökningen mäts kundnöjdheten och kundlojaliteten samt de faktorer som ligger bakom dem. I år var Sparbanken med också i den undersökning som riktade sig till företagskunder och steg genast till silverplats. ”Vi har satsat kraftigt på företagare och företagskunder och det är fint att märka att det också syns i kundupplevelsen”, gläder sig Kari Suutari som är affärsverksamhetsdirektör med ansvar för företagskunder i Sparbankscentralen.

Undersökningarna bevisar: Sparbanken har nöjda och lojala kunder

Sparbanken har varit bland topp tre i EPSI Ratings undersökning allt sedan år 2016. I den färska undersökningen ligger Sparbankens kundnöjdhet på andra plats bland såväl privat- som företagskunder. Även i kundlojalitet är Sparbanken tvåa i branschen. Beröm kom till exempel för att det är lätt att vara kund och att det går att lita på Sparbanken.

Att vara lokal och finnas nära har fortfarande en stor betydelse i bankbranschen

Av undersökningen framgår att det som mest påverkar kundnöjdheten i bankbranschen är god omsorg. För privatkunder är det också fortfarande viktigt att banken är lokal och finns nära.

"Att vara personliga har varit vårt trumfkort och kommer att vara det också i framtiden. Vi utvecklar våra digitala lösningar så att vi ständigt beaktar närhet och personlighet – digitalisering behöver inte betyda distans och ansiktslöshet”, berättar Kai Koskela som är affärsverksamhetsdirektör med ansvar för privatkunder: Han fortsätter: ”Vi fortsätter framåt på den väg som den goda responsen visar”.

Vill du bli kund i banken med de nöjda kunderna? Att byta bank till Sparbanken är enkelt.

Sammandrag av undersökningen Bank och finans 2018 http://www.epsi-finland.org/report/pankki-ja-rahoitus-2018/

Sparbanksgruppen främjar individens och samhällets ekonomiska välstånd. Vi vill att man känner oss för vårt mod, vår expertis och passion att göra ett utmärkt kundarbete. Sparbanksgruppen består av 23 lokala Sparbanker samt Sparbankscentralen som finns i Vallgård i Helsingfors. Utöver omfattande banktjänster erbjuder vi våra kunder tjänster för placering, bostadsbyte och försäkring.

Sparbanksgruppen har ca 1400 anställda på olika håll i Finland. www.sparbanken.fi

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.