Följ Sparbanksgruppen i Finland

Våra kontor är i regel stängda 4.1.–5.1.2018 på grund av strejken

Nyhet   •   Jan 04, 2018 07:40 CET

Ingen förlikning nåddes i finansieringsbranschens kollektivavtalstvist. Våra kontor är i regel stängda 4.1.–5.1.2018 på grund av strejken. Också vår centraliserade kundtjänst är stängd. Vissa kontor betjänar sina kunder helt som vanligt även under strejken. Mer information om vilka kontor som är öppna finns på bankernas egna Facebook-sidor. Våra kontor är öppna igen 8.1.2018 enligt normala öppettider.

När kontoret är stängt strävar vi efter att upprätthålla övriga grundläggande banktjänster. Det går att betala och ta ut kontanter med korten normalt. Också nätbanken och Sb-mobil fungerar. Det kan ändå förekomma fördröjningar i tjänsterna.

I situationer av arbetsmarknadskonflikter liksom också i andra undantagssituationer ska man fästa särskild uppmärksamhet vid ovanliga kontakter som kan vara brottsligt fiske efter uppgifter. Betalkortens uppgifter och pinkoder eller nätbankskoder får inte överlåtas till någon.

Vi beklagar den olägenhet situationen orsakar.

Frågor och svar

Håller Sparbankens kontor öppet?

Om strejken börjar är kontoren i regel stängda i hela landet den 4.1.-5.1.2018.Vissa kontor betjänar sina kunder helt som vanligt även under strejken. Mer information om vilka kontor som är öppna finns på bankernas egna Facebook-sidor.

Jag har en tidsbokning till min bank 4.1.-5.1.2018. Vad ska jag göra?

Din egen bank kontaktar dig om din bokning måste flyttas och kommer personligt överens om en ny tid med dig.

Var får jag kontanter?

Kontantautomaterna fungerar normalt under strejken.

Fungerar nätbanken?

Nätbanken fungerar normalt under strejken.

Fungerar korten under strejken och kan man betala med dem i butiker? Och hur är det utomlands?

Betalkorten fungerar i regel normalt i Finland och utlandet under den eventuella strejken.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.