Följ Sparbanksgruppen i Finland

Två starka finländska bankgrupper inleder omfattande produktsamarbete

Nyhet   •   Dec 07, 2017 12:42 CET

Sparbanksgruppen och POP Bankgruppen inleder ett omfattande produktsamarbete vars syfte är att införa Sb-Livförsäkring Ab:s och Sp-Fondbolag Ab:s produkter i POP Bankernas urval samt introducera Finska skadeförsäkring Ab:s skadeförsäkringsprodukter för Sparbankernas kunder på bankkontoren och i de elektroniska kanalerna.

Samarbetsavtalet omfattar Sparbanksgruppens medlemsbankers 150 bankkontor och POP-Bankgruppens 81 bankkontor på olika i håll i Finland.

”POP Bankerna har enligt undersökningar Finlands nöjdaste kunder. Som en del av förnyelsen och digitaliseringen av POP Bankgruppen bygger vi upp ett ännu högklassigare produkturval för långtidssparande, livförsäkring och placering. De produkter som Sparbanken skräddarsytt för oss representerar dem som klarat sig allra bäst i produktjämförelser”, konstaterar POP Bankförbundets verkställande direktör Pekka Lemettinen.

”Vi vill med hjälp av partnerskapet bygga ett för båda fungerande och omfattande samarbete som producerar finanstjänster. På det sättet kan vi erbjuda våra mycket framgångsrika produkter till en större kundkrets och samtidigt förbättrar vi vårt eget produkturval inom skadeförsäkring. Samarbetet mellan två bankgrupper som satsar kraftigt på kundnöjdhet är en vinst för kunderna. Parter som har en likadan värdegrund har lätt att samarbeta”, säger Sb-Livförsäkrings verkställande direktör Ville Raunio.

I och med samarbetet får POP Bankernas ca 250 000 och Sparbankernas ca 470 000 kunder i fortsättningen mera heltäckande lösningar för sparande, placerande och försäkring som passar deras egen livssituation bäst.

Ytterligare information lämnas av:

Ville Raunio, verkställande direktör, Sb-Livförsäkring

Telefon: 040 530 3303, e-post: ville.raunio@saastopankki.fi

Pekka Lemettinen, verkställande direktör, POP Bankförbund anl

Telefon: 040 503 5411, e-post: pekka.lementtinen@poppankki.fi

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.