Följ Sparbanksgruppen i Finland

​Fem spartips som förbättrar livskvaliteten

Nyhet   •   Jul 11, 2016 08:43 CEST

Rinner dina pengar varje månad i väg någonstans utan att du ens märker det? Vi har samlat fem tips som gläder i vardagen och med vilka du omärkbart sparar pengar.

1. Börja laga mat

Äter du varje dag lunch ute eller i matsalen på din arbetsplats? Prova att ersätta restaurangmaten ett par dagar i veckan med lunchlåda och ta som mål att lära dig att laga nya sorters mat hemma. Samtidigt som du faller för indiska smaker eller fördjupar dig i det franska köket sparar du pengar utan att du märker det.

2. Gör arbetsresan till dagen bästa stund

Kör du bil till jobbet varje dag? Testa att byta bilen till cykel ett par dagar i veckan. Samtidigt som du sparar i bensinkostnaderna får du bättre kondis. Varning: du kan bli beroende och då finns det ingen återvändo till morgonrusningen.

3. Slut med dåliga filmer

Betalar du varje månad för strömningstjänster? Om du tittar på en film då och då är det inte sagt att det lönar sig att betala en fast månadsavgift. Testa att låna filmer av kompisar. Du sparar pengar och undviker lättare dåliga filmval.

4. Ut och rör på dig med en kompis

Betalar du varje månad för ett gymkort som du knappast alls använder? Byt gymmet till löprundor eller hemträning med en kompis. Du slipper det dåliga samvetet för att du inte går på gymmet och du sparar pengar. För det tackar både kropp och själ.

5. Sluta fylla ditt hem med saker

Gör du ofta impulsköp? Ta som vana att fundera över natten på om du faktiskt behöver den sak som såg så lockande ut. Nästan utan att du märker det sparar du pengar och det samlas inte lika mycket saker i skåpen.

Med hjälp av Sparbankens avgiftsfria tjänst Ekonomivakten är det lätt att följa med vart pengarna i verkligheten går. Bekanta dig med Ekonomivakten här

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.